Image Image Image Image Image

Profiel

Bij JUST kunt u terecht voor het ontwerp en de begeleiding van het gehele bouwproces.

Afhankelijk van uw behoefte verzorgen wij stedenbouwkundige studies, haalbaarheidsstudies, stellen wij het PvE op, schetsontwerp, voorlopig ontwerp, definitief ontwerp, bouwvoorbereiding, bestek, aanvraag omgevingsvergunning, interieur ontwerp, aanbesteding, begeleiding bezuinigingen, uitvoeringstekeningen, adviezen tijdens de bouw, oplevering. Indien gewenst kan ook de directievoering aangeboden worden. Onze opdrachtgevers zijn professionele partijen zoals ontwikkelaars, woningbouwverenigingen, zorginstellingen, gemeenten en aannemers.

Elke ontwerp opgave is anders en heeft een eigen benadering nodig. De locatie, het budget en de overige randvoorwaarden leiden tot oplossingen die vaak anders zijn dan vooraf bedacht. We durven te denken buiten de gebaande wegen zonder te verzanden in experimenten. We houden niet vast aan een allesbepalende bureaustijl maar maken ontwerpen met toekomstwaarde. Juist dat vinden wij het kenmerk van duurzaam bouwen. De herkenbaarheid van de ontwerpen van JUST is terug te vinden in het contrast tussen open en gesloten gevels, de uitgebalanceerde verhoudingen van het volume, de juiste materiaalkeuze en de zorgvuldige detaillering.

Ons team heeft bij andere architectenbureaus een jarenlange ervaring opgedaan. De opdrachten waar wij aan werken zijn zeer gevarieerd; stedenbouwkundige studies, woningen, appartementen, villa’s, studentenhuisvesting, woonzorg complexen, voorzieningen voor werk- en dagbesteding, kinderdagverblijven, huisartsenpraktijken, winkelcentra, winkels, kantoren, parkeergarages, renovatie, revitalisering en herbestemming.

Voor JUST is multidisciplinaire samenwerking het uitgangspunt. Via overleg met de gemeente en de opdrachtgever komen we gezamenlijk tot een stedenbouwkundige visie. Een goede dialoog met de opdrachtgever en de gebruiker resulteert in het PvE en het voorlopig ontwerp. Door intensieve samenwerking met de overige adviseurs is er veel aandacht voor constructie- en installatie mogelijkheden. Gedurende de uitvoering denken wij mee met de aannemer waarbij de belangenbehartiging van de opdrachtgever voorop blijft staan.

Met JUST heeft u de beschikking over een team met passie voor het ontwerpen en een gedegen technische kennis die zich vertaald in een goede detaillering. Onze ervaring en oplossing gerichte zakelijke “no-nonsence” instelling komt ten goede aan de architectonische en bouwtechnische kwaliteit van de projecten. Wij tekenen met Autocad, SketchUp 3D en modelleren in Archicad. Hierdoor is samenwerken in BIM mogelijk en kunnen we onderlinge gegevens uitwisseling zo veel mogelijk digitaal houden.